miércoles, agosto 29, 2007

Uso del tiempo entre las personas mayores

L'Imserso ha publicat un informe anomenat "Uso del tiempo entre las personas mayores". Aquest informe, realizat a partir de les dades de la Encuesta de Empleo del Tiempo 2002-2003 facilita trencar estereotips negatius envers la vellesa, al mostrar-nos a les persones grans com individus majoritàriament actius tant al seu entorn familiar com comunitari.

martes, agosto 28, 2007

The Future of Retirement: The new old age

HSBC és una entitat financera que manté la plana web HSBC Global Forum in Ageing and retirement. En ella s'hi pot trobar un informe anomenat The Future of Retirement: The new old age - Global Report. Aquest treball examina els nivells creixents de salut i el canvi de les estructures familiars en la nostra societat. Aquests aspectes són catalitzadors de la notable contribució que la gent gran aporta a la societat en termes d'ocupació, treball voluntari i atenció familiar.

lunes, agosto 27, 2007

7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure

Mutuam convoca la 7a edició Premis de Recerca Fundació Conviure, tant per a un projecte desenvolupat als seus propis centres com per a un projecte extern que tinguin com a àmbit territorial d'aplicació Catalunya. Els premis estan dotats amb 6.000 euros cadascun. El termini de presentació de propostes acaba el 30 d'octubre de 2007.

jueves, agosto 09, 2007

Análisis de la evolución de la dependencia en la tercera edad en España

David Casado Marín, professor associat de la UPF, ha publicat un document de treball pel BBVA analitzant les dades de l'Enquesta Nacional de Salut de 1993 i 2001, per determinar quina ha estat l'evolució durant aquest període dels problemes de dependència entre les persones grans i, per altra banda, analitzar la influència que han tingut els diversos factors sociodemogràfics. Aquí teniu el text complert d'aquest estudi.

martes, agosto 07, 2007

Saraband



Saraband d'Ingmar Bergman és la continuació d'Escenas de un matrimonio, els personatges es retroben molts anys després.