lunes, enero 07, 2008

EL BOSQUE DE LUTO

Pel·lícula japonesa que ens apropa a la fi dels cicles vitals, poesia cinematogràfica en una proposta molt premiada i una de les gran sorpreses de la darrera edició de Canes.


Una treballadora social té una relació especial amb un dels homes interns, mentre pateix interiorment la pèrdua del seu fill. El dia de l’aniversari de l’ancià, decideix treure’l amb cotxe per passejar però s’espatlla. Decideixen seguir a peu i descobrir un viatge ple de màgia i pau per amagar les ombres de la mort.

Pellícula premiada a la recent edició de Canes. Una cinta íntima, d’autor, que es transforma en minimalisme cinematogràfic en molt moments: detallant el camp, la natura i, fins i tot, els personatges. Aparentment, sembla que no passi res. La bellesa visual de l’entorn ajuda a omplir de poesia aquesta pellícula tan especial. La vida i la mort es miren frontalment, s’acaricien la mà i s’accepten com a cicles vitals inseparables.

miércoles, enero 02, 2008

19th IAGG World Congress of Gerontology and Geriatrics

Entre el 5 i el 9 de juliol de 2009 es celebrarà a Paris el 19th IAGG World Congress of Gerontology and Geriatrics. A la seva plana web podreu veure quins seran les principals àrees temàtiquqes sobre les que es treballarà. Tot i que ja s’ha obert el termini per a presentar propostes per a organitzar simposis dins del Congrés, a hores d'ara encara trobareu poca informació concreta ja que falta molt per a que es porti a terme el Congrés, però us podes suscriure a un butlletí de notícies per estar al cas dels terminis per si hi voleu enviar alguna proposta.