martes, diciembre 27, 2005

Congressos Internacionals

Conferencia 2006: Conectando Comunidades Intergeneracionales Mediante el Intercambio Creativo

Melbourne, Australia, del 26 a 29 de Junio de 2006

Consorcio internacional para los Programas Intergeneracionales (ICIP)

La Conferencia de Melbourne 2006 persigue proporcionar un foro para académicos, diseñadores de políticas y aplicantes de la práctica intergeneracional en el que avanzar sobre el conocimiento compartido acerca de cómo los programas intergeneracionales actúan como agentes del cambio social y de la mejor forma de promover el desarrollo de la práctica intergeneracionales.

http://conferences.vu.edu.au/icip/

El plazo de envío de comunicaciones finaliza en Febrero. Ver:
http://conferences.vu.edu.au/icip/Callforpapers.htm

8º Conferencia Global. Envejecimiento Global: Envejecer Juntos

Copenhague (Dinamarca), 30 de Mayo a 2 de Junio de 2006

Federación Internacional del Envejecimiento

Esta conferencia proporciona un foro de debate sobre el envejecimiento y una oportunidad para personas mayores y profesionales del campo del envejecimiento. Se tratarán las relaciones intergeneracionales en el continente africano

www.global-ageing.dk

15 de Enero de 2006: Fecha límite de envío de resúmenes

lunes, diciembre 19, 2005

Ansietat davant la mort

Llegit a UAB Divulg@

http://www.uab.es/uabdivulga/afons/2005/diagnostic1005.htm

La North American Nursing Diagnosis Association (NANDA) en la reunió de febrer de 2005 del seu Comitè de Revisió de Diagnòstics, ha acceptat la revisió del diagnòstic infermer Ansietat davant la mort que un grup de professors de la EUI Gimbernat ha desenvolupat, fruit d'un projecte de recerca que es va iniciar l'any 2002.

La propera edició de diagnòstics d'infermeria de la NANDA, que es publicarà al 2007, inclourà la nova definició de l'etiqueta Ansietat davant la mort (Death anxiety): Sensació d'incomoditat generat per les percepcions d'una amenaça real o imaginada cap a la pròpia existència. A més de la inclusió dels Factors Relacionats, que estaven pendents de desenvolupar per part de l'Associació i que l'equip investigador va proposar conjuntament amb la nova definició per tal d'afavorir la comprensió del diagnòstic, així com la seva aplicació en els plans de cures infermers.

martes, diciembre 13, 2005

Jornadas Intercolegiales sobre Derecho del Mayor

Jornadas intercolegiales sobre Derecho del Mayor

La Fundación del Consejo General de la Abogacía en colaboración con la Universidad Rey Juan Carlos, ha organizado para los días 13 y 14 de diciembre próximo unas jornadas intercolegiales sobre Derecho del Mayor. Esta iniciativa pretende la puesta en común de las cinco experiencias piloto sobre Derecho del Mayor que se han realizado en los Ilustres Colegios de Madrid, Córdoba, Ciudad Real, Bilbao y Girona a lo largo del año 2005 y supone la culminación del Proyecto de la Fundación en el presente ejercicio.

La retransmisión de estas Jornadas se realizará desde la Universidad Rey Juan Carlos y podrá ser seguida por internet:

http://cgae.iurisline.net/fundacion/

sábado, diciembre 03, 2005

Programes intergeneracionals Unesco

La Montse ens ha fet arribar un document realitzat per la Unesco, en el que es recull una perspectiva internacional sobre els programes intergeneracionals. Podeu consultar el document des d'aquest enllaç.
Per baixar el document marqueu la casella Select i després cliqueu sobre Download (la boleta verda de la dreta), i un altre cop sobre download, al final del text que se us obrirà.

viernes, diciembre 02, 2005

Polítiques locals per a un envelliment actiu

L’envelliment actiu és el nou objectiu de les polítiques sobre gent gran engegades per les administracions i les entitats. Després de posar èmfasi en l’atenció a les persones grans, des d’institucions i organitzacions es vol remarcar, ara, la participació dels ancians en la societat. La Diputació de Barcelona s’ha sumat a aquesta tendència i ha preparat un document sobre noves iniciatives locals que es poden dur a terme per afavorir aquest nou objectiu. Es tracta de promoure polítiques que fomentin la visibilitat, l’activitat, la participació i el reconeixement de les persones grans en el desenvolupament social.

El document, que porta per títol Polítiques locals per a un envelliment actiu (i que pots descarregar en format PDF), es va presentar dilluns a regidors, tècnics locals i entitats municipals perquè el tinguin en compte en les futures polítiques locals sobre gent gran.

· I JORNADES D’ASSISTÈNCIA A LA DEPENDÈNCIA

I JORNADES D’ASSISTÈNCIA A LA DEPENDÈNCIA

La Fundació Pere Tarrés, juntament amb l'Associació per a laIntegració i Salut de les Persones Grans (ASISTED) organitzen les I Jornades d'Assistència a la Dependència, que es realitzaran els dies 15 i 16 dedesembre de 2005 a l'Institut de Cooperació Iberoamericana (Còrsega, 299 Barcelona Barcelona).

L'objectiu de les jornades és obrir debat sobre les polítiques i laintervenció per a una major autonomia de les persones.