martes, noviembre 28, 2006

Salud de la mujer en España a principios del siglo XXI

La fundació Gaspar Casal amb col·laboració amb Forum sanofi-aventis ha editat el Ier informe sobre "La Salud de la mujer en España a principios del siglo XXI".

Les dones viuen més anys sobretot pq al llarg de la seva vida han tingut uns hàbits més saludables.

viernes, noviembre 24, 2006

IX Congrés de la Federació Espanyola de Sociologia

Els propers 13, 14, 15 de setembre del 2007 es celebrarà a Barcelona el IX Congrés de la Federació Espanyola de Sociologia amb el lema "Poder, cultura i civilització".

Com sempre el congrés està organitzat en grups de treball i n'hi ha us quants que son propers a la nostra temàtica:

Sociología de la Edad y Ciclo Vital
Coordina: Mª Teresa Bazo (UPV)E-mail: mariateresa.bazo@ehu.es

Sociología de la población y demografía
Coordina: Margarita Delgado (IEG/CSIC)E-mail: mdelgado@ieg.csic.es

Sociología de la Salud
Coordina: Lourdes Lostao (UPNA)E-mail: llostao@unavarra.es

Sociología de la Familia
Coordina: Gerardo Meil Landwerlin (UAM)E-mail: gerardo.meil@uam.es

lunes, noviembre 13, 2006

Envejecimiento y dependencia

Rafael Puyol; Antonio Abellán (coord.) Envejecimiento y Dependencia. Una mirada al panorama futuro de la población española. Madrid: Mondial Assistance, 2006.

El procés d'envelliment de la població espanyola està incrementant progressivament el nombre de persones en situació de dependència. L'envelliment i la dependència constitueixen un autèntic repte per a les famílies i la política social d'un país. Aquest treball vol traçar les línies del panorama que s'obre als individus, les famílies, la societat, els governs i altres agents socials davant de la dependència creixent.

ELAIA: el portal de polítiques públiques per a la dependència

Antares consulting, una consultora en l'àmbit de les polítiques sanitàries i de serveis socials, entre d'altres, ha creat el portal Elaia, a on, previ registre, es pot accedir a la informació que aquesta consultora ha recollit sobre polítiques públiques per a la dependència.

Les entitats d'iniciativa social catalanes s'agrupen a la CECAD

Per tal d'adaptar-se a les noves lleis de la dependència a Espanya i de serveis socials de Catalunya, s'ha creat la CECAD, per tal que tingui prou entitat com per a ser tinguda en compte com a representant legal de les institucions sense ànim de lucre que ofereixen serveis d'atenció a la dependència. La CECAD reuneix a les preexistents CAPSS, FEATE i FERS. Més informació aquí.

viernes, noviembre 10, 2006

Reunió de països europeus i de la ONU per parlar sobre l'Estratègia de l'Envelliment

Del 13 al 15 de Novembre es reuniran a Segovia representants de 33 països i de diversos organismes internacionals per analitzar l'evolució del Pla d'Acció de Gent Gran aprovat a l'Assemblea Mundial d'Envelliment de la ONU de 2002. Més informació aquí.

Envelliment i dependència. Situació actual i reptes de futur

Us presento un estudi publicat per la Caixa de Catalunya, i coordinat pel professor Guillem López Casanovas (UPF). Aquest estudi, anomenat Envelliment i dependència. Situació actual i reptes de futur, tracta aquest tema especialment des d'un punt de vista econòmic i centra bastant el seu discurs en la discusió sobre la viabilitat del finançament públic de l'atenció a la dependència, tema de molt interès ara que s'ha d'aplicar la LLei de la dependència i l'autonomia personal.

miércoles, noviembre 08, 2006

Un parell de documents

La situación de los sistemas de formación y cualifacación de las ocupaciones en la atención a los mayores dependientes al Boletín sobre envejecimiento del Observatorio de personas mayores

Age discrimination and european law de Colm O'Cinneide.European Comission, 2006.