jueves, mayo 12, 2005

IICongrés de Professionals i Entitats de Geriatria i Gerontologia de Catalunya 2006

Aquesta setmana s'han iniciat els Grups de Treball de l'organització del IICongrés. El grup Soc.Vell participa en nom del Col·legi de Llicenciats i Doctors en Ciències Polítiques i Sociologia de Catalunya en 4 Grups:

  • G1 Gent Gran: els reptes de la participació, la mediació i la imatge social de les persones grans en la societat actual.
  • G2 Gent Gran i Immigració: Ocupabilitat i atenció a noves realitats.
  • G3 Cuidar al cuidador: la continuïtat en la vida quotidiana.
  • G6 Salut, riscos i maltractament. La salut dels professionals

3 comentarios:

Montse dijo...

En la primera reunió del G1 Gent gran: els reptes de la participació, la mediació i la imatge social de les persones grans en la societat actual, es va parlar dels estereotips negatius associats a la vellesa. Hi va haver una especial preocupació pels clitxés mediàtics sobre la gent gran que apareixen en els mitjans de comunicació i en la publicitat. També es va parlar de com les persones grans han de reivindicar un reconeixement positiu per part de la societat, es posava com analogia el moviment feminista. En aquest sentit, també es va demanar de fer una reflexió per part dels professionals sobre quina imatge de la gent gran transmeten per una banda i quines possibilitats reals d'expressió donem a les persones grans.

Montse dijo...

En la primera reunió del G3 Cuidar al cuidador:la continuïtat en la vida quotidiana es va parlar principalment de com ajudar al cuidador/a principal a compartir la seva tasca amb la resta de la família. La principal preocupació era que continuem tenim principalment cuidadors/es principals que porten aquesta tasca en solitari i que massa vegades el suport emocional que reben arriba massa tard. Es plantejava la necessitat de fer prevenció, en el sentit de mentalitzar a les famílies i de fet a la societat en general, respecte el procés de cura i atenció a la dependència. També es va propossar com a figura complementaria al cuidador principal,la persona clau, algú que fos capaç de movilitzar la participació/implicació d'altres persones en el procés de cura.

Montse dijo...

Les dates són 10 i 11 de març 2006 a la Farga de l'Hospitalet.

També s'ha comentat que possiblement hi haurà un altre acte a Sant Joan de les Abadesses per tractar la realitat de l'entorn rural.