martes, julio 19, 2005

MANIFEST SOBRE EL MALTRACTAMENT A LA GENT GRAN

MANIFEST SOBRE EL MALTRACTAMENT A LA GENT GRAN (8/7/2005)

El Col·legi de Doctors i Llicenciats en Ciències Polítiques i Sociologia de Catalunya juntament amb els Col·legis d'Advocats de Barcelona, de Metges, Infermeria, Psicòlegs, Periodistes, Treball Social, Educadors Socials, Fisioterapeutes, Pedagogs i Filosofia s'han unit en un grup de treball que reclama una intervenció en front a la violència silenciada que pateixen algunes persones grans.

Els 11 Col·legis professionals van presentar el dia 6 de juliol de 2005 al matí a la seu de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona el Manifest sobre l'abús i el matractament a les persones grans.
En representació del COLCPIS el manifest va ser signat per la vicedegana, Mercè Kirchner i Baliu.

El manifest aborda el fenonem del maltractament a les persones grans, un fenomen que no és aïllat però del qual es tenen poques dades a nivell internacional, degut a la dificultat de detecció i al fet que sovint se silencien aquest tipus de situacions. Tanmateix, els estudis conclouen que entre un 4% i un 6% de les persones grans en pateixen.Al manifest es recullen les causes dels maltractaments envers les persones grans, així com aspectes que ha de tenir en compte qualsevol iniciativa per lluitar contra el maltractament.

Si voleu informació ampliada, consulteu el manifest http://www.colcpis.org/inc/manifestgentgran.pdf

No hay comentarios: