miércoles, septiembre 28, 2005

Els cuidadors d’ancians cotitzaran a partir de 2007

Llegit al Canal de Notícies sobre Gent Gran de Lamalla.net

L’alta a la Seguretat social els donarà dret a pensions
Els cuidadors d’ancians cotitzaran a partir de 2007

Pas de gegant perquè es reconeguin els drets dels cuidadors.

El director general de l’ Imserso, Ángel Rodríguez, ha anunciat que les persones que renunciïn a la seva feina per cuidar ancians es podran donar d’alta a la Seguretat Social a partir de 2007. Aquesta “professionalització” dels cuidadors familiars, recollida en la futura Llei per a la Promoció de l’Autonomia Personal i d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència, reconeix la situació d’aquest col·lectiu i li obre la porta a les pensions contributives.

La llei, que hauria d’entrar en vigor l’any vinent, preveu subvencions per a les atencions a les persones amb situació de dependència en aquelles famílies que deixin de banda la vida laboral per dedicar-s’hi. Aquesta decisió, però, comportarà la renúncia a ingressar l’ancià en una residència o a d’altres prestacions que oferirà cada comunitat autònoma.

La dotació d’aquestes subvencions encara no està definida, i en tot cas dependrà del pressupost de la llei que es presentarà en el Congrés dels Diputats abans de finals d’any. El nou text, a més, preveu la creació d’una Agència de Qualitat que en fixarà els objectius i n’avaluarà els resultats.

El director general de l’Imserso, que ha clausurat aquest dimarts unes jornades sobre gent gran i dependència a Gijón, ha deixat entreveure que aquesta llei, en cas que s’aprovés, es finançaria amb una pujada dels impostos. Per això, Rodríguez ha demanat un “esforç a la societat”, i recorda que l’usuari només pagarà entre un 10% i un 50% del cost de l’atenció prestada.

No hay comentarios: