martes, octubre 04, 2005

La gent gran al Parlament

Ahir tarda, la gent gran va pendre la paraula al Parlament de Catalunya.

Nota de premsa web del Parlament

135 avis faran de diputats en el segon Ple de l'Experiència al Parlament

Dilluns, 3 d'octubre de 2005. A les 16.00 hores. Saló de Sessions

Dilluns, 3 d'octubre, el Saló de Sessions del Parlament acollirà la segona edició del Ple de l'Experiència, en què intervindran 135 avis, tots ells membres del Consell de la Gent Gran de Catalunya. A la simulació plenària, que es farà sota la presidència del president del Parlament, Ernest Benach, també hi intervindran la consellera de Benestar i Família, Anna Simó, i representants de tots els grups parlamentaris.

Durant aquesta sessió es presentaran tres ponències: La situació de la dependència a Catalunya, a càrrec de Josefina Ribé, del Consell de la Gent Gran de l'Alta Ribagorça; La política i la gent gran, a càrrec de Jaume Mestres, del Consell de la Gent Gran del Baix Camp, i Pensions per a viure?, a càrrec de Càndida Nevado, del Consell de la Gent Gran del Baix Llobregat.

Intervindran en el Ple els diputats Josep Lluís Cleries (GP CiU), Consol Prados (GP SCC), Carme Capdevila (GP d'ERC), Manel Ibarz (GP del PPC) i Dolors Comas (GP d'ICV-EA).
El Ple de l'Experiència, que es fa coincidint amb la celebració, el dia 1 d'octubre, del Dia Internacional de la Gent Gran, l'han organitzat conjuntament el Parlament i el Departament de Benestar i Família de la Generalitat. La simulació plenària aplegarà al Palau del Parlament més de 400 avis, dels quals 135 seguiran el Ple des de l'hemicicle i la resta, des de la Sala de Grups i la Sala 1 de comissions.

Aquest segon Ple de l'Experiència del Parlament és una iniciativa pionera a l'Estat i només té un referent en tot el món: el del Parlament del Quebec.

El ple serà retransmès en directe a través del web institucional www.parlament-cat.net, pel Canal Parlament, a través del Canal 33 de TVC i per la Xarxa de Televisions Locals (XTVL).

No hay comentarios: