viernes, marzo 07, 2008

Programes intergeneracionals. Cap a una societat per a totes les edats

L'Obra Social de La Caixa ha publicat el llibre "Programes intergeneracionals. Cap a una societat per a totes les edats" en el Volum 23 de la Col·lecció d'Estudis Socials

Aquí us el podeu descarregar sencer o per capitols

Autors: Mariano Sánchez (director), Donna M. Butts, Alan Hatton-Yeo, Nancy A. Henkin, Shannon E. Jarrott, Matthew S. Kaplan, Antonio Martínez, Sally Newman, Sacramento Pinazo, Juan Sáez i Aaron P.C. Weintraub


Els programes intergeneracionals ofereixen oportunitats perquè les generacions grans i les més joves es relacionin. En societats on el contacte cara a cara entre joves i grans esdevé sovint difícil, aquests programes augmenten la solidaritat i la cohesió social i faciliten la inclusió de totes les generacions.

Això no obstant, s'ha demostrat que els beneficis que poden comportar els programes intergeneracionals no s'aconsegueixen simplement fent que les generacions es trobin. Cal que aquests programes responguin a necessitats reals de les persones i de les comunitats: han d'estar ben dissenyats, gestionats i planificats i han d'implicar un treball en xarxa que connecti diferents entitats i recursos.

En línia amb la crida internacional de Nacions Unides per construir una societat per a totes les edats, el present estudi de l'Obra Social "la Caixa" investiga quines característiques han de tenir els programes i les polítiques intergeneracionals que aspirin a fer de les nostres societats llocs on no es discrimini les persones per la seva pertinença a un o altre grup d'edat,i on l'envelliment no sigui considerat com una amenaça sinó com un procés que contribueix al benestar i al desenvolupament socioeconòmic.

No hay comentarios: